juni 12, 2020

SEO med wordpress

Der findes over 200 forskellige parametre som google ser på når de ranker din hjemmeside.

Hvis du vil læse dem alle sammen så kan du se linket her https://backlinko.com/google-ranking-factors.

I dette indlæg vil jeg fokusere på det fundamentale når det kommer til SEO på din WordPress hjemmeside. 

Først og fremmest hvis du tager et kig på SEO pyramiden som er den hellige gral for os der laver SEO. Jeg vil herunder gennemgå nogle af de vigtigste punkter når du skal lave din WordPress SEO.

Linkbuilding 

Er når du får andre sider til at dele din side. Det kan være et blogindlæg som dette som en anden hjemmeside vælger at linke til. Der er også det der hedder interne links og det er links der er på din hjemmeside. Det kan eksempelvis være du læser på en blog og der i et indlæg er et link til et andet indlæg på samme blog. Jeg kan eksempelvis sige at nu når du er færdig med at læse om SEO kan du evt tage og læse vores andet indlæg omkring den bedste hosting i 2020 for hvad er god SEO hvis du ikke har den bedste hosting 😉 

Trust

Noget af det vigtigste på din hjemmeside om du sælger B2B eller B2C er at der er tydelige testimonials. Det gør at de brugere der kommer ind på din side kommer til at stole mere på dig eller dit brand. Det får også dine brugere til at bruge mere tid på din side og det er utrolig vigtigt.

Find søgeord

Det er klart at en af de vigtigste ting i din udarbejdelse af SEO er at du kan finde de helt rigtige søgeord. Et redskab der fungere rigtig godt til det er https://www.semrush.com/ Det er et redskab der fungere rigtig godt specielt hvis du er en B2B virksomhed. Det giver dig nemlig mulighed for at få en rapport fra dine nærmeste konkurrenter. Hvilke søgeord de bruger hvor mange backlinks de har og hvor de er. Fantastisk tool men koster også lidt hvis du er en lille nystartet virksomhed. https://www.alexa.com/ er en gratis version der minder om der er dog endel begrænsninger sammenlignet med https://www.semrush.com/ google har også deres eget tool det hedder https://ads.google.com/aw/keywordplanner men igen er det ret begrænset hvad du kan få ud af det da er et gratis tool.

Det er selvfølgelig vigtigt at du er i stand til at finde søgeord der passer til din virksomhed. Du kan se at hvis du bruger https://ads.google.com/aw/keywordplanner og søger på træning at der kommer en masse resultater op. Vi ønsker altid at finde søgeord hvor at vi har en lav konkurrence og mange der søger efter det. Du kan se i eksemplet under at det er bedre at skrive aktiv træning end styrketræning pga konkurrencen på det ord.

Long tail strategi

Når du har fundet en masse søge ud er det efterfølgende vigtigt at du arbejder videre med dem for at lave det vi kalder long tail søgeord. Her bruger jeg blandt andet en hjemmeside der hedder https://answerthepublic.com/ 

Det er en hjemmeside hvor at du skriver et ord eller en sætning hvorefter at siden hjælper dig med at finde de ting der mest er søgt på i forhold til dit emne hvis vi fortsætter med et simpelt emne som træning kan du se på billedet hvordan at der kommer en masse søgeord frem når jeg søger på træning. Det er emner som jeg evt hvis jeg havde en træningsblog kunne bruge som blogindlægs ideer.

I alt finder https://answerthepublic.com/ over 350 ord og sætninger til dig som du kan bruge i dit SEO arbejde. Det bedste ved det hele er at hjemmesiden er 100% gratis. Der findes dog en betalt version men du kan uden problemer klare dig med den gratis version. Jeg gør personligt tit brug af siden til at finde inspiration. 

Hastighed

Noget af det google ser på når vi snakker SEO er hastigheden på din hjemmeside. Der er mange faktorer der afgører hvor hurtig din hjemmeside er.

Jeg har taget udgangspunkt i hjemmesiden iform.dk og deres hastighed.

jeg har gjort brug af hjemmesiden https://gtmetrix.com/ Det er en gratis hjemmeside der giver et rigtig fint overblik over hvilke forbedringer du kan lave på din hjemmeside 

Som du kan se i rapporten her over så scorer de ret lavt nemlig et E hvor at et A er det bedste. Så lad os se hvad det er de kan gøre bedre for at optimere deres hjemmeside. 

Når man ser dybere i rapporten så kan jeg se at de ikke har komprimeret deres billeder. Det vil sige at størrelserne på filerne er for store og med for mange store filer på hjemmesiden så indlæser den langsomt. Du kan også se at deres hjemmeside fylder 5,88 mb og det bør de også arbejde med at nedsætte blandt andet ved at gøre deres billeder mindre. Det kan man blandt andet gøre på denne hjemmeside https://imagecompressor.com/ der kan du nemt uploade alle dine billeder og komprimere dem. 

Andre ting der kan være afgørende for din hastighed er din hosting. Jeg har beskrevet hvilken hosting ikke bare jeg mener er den bedste men wordpress selv siger er den bedste at bruge i mit blogindlæg her https://sivmedia.dk/vaelg-den-rigtige-hosting/

https://obsidian.dk/ har lavet en rigtig god video omkring SEO den vil jeg helt klart anbefalde at du tjekker ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ølbycenter 69 4600, Køge
51 21 67 60
CVR: 36871660
Mandag - Fredag 09 - 15
searchenvelope-ophone-squarebriefcasetruck linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram